IVECO Schouten

Onderhoud & Service

Maak direct een afspraak

Alarmservice

Een SCM gecertificeerde alarminstallatie verkleind de kans op inbraak of diefstal van uw bedrijfswagen. Daarnaast kan het voor de verzekering noodzakelijk zijn om een beveiligingssysteem te installeren. Alarmsystemen met de hoogste kwalificaties zijn tevens uitgevoerd met een voertuigvolgsysteem. Mocht uw voertuig onverhoopt toch gestolen worden dan vergroot u de kans dat u uw voertuig wordt teruggevonden aanzienlijk.

Voor zowel het plaatsen van een nieuw alarmsysteem, als het onderhouden van uw bestaande alarminstallatie,  kunt u terecht bij IVECO Schouten. Wij zijn KIWA SCM erkend installatiebedrijf voor alarminstallaties in lichte en zware bedrijfswagens (24volt). Met 11 vestigingen in Midden-Nederland zijn wij ook altijd dichtbij voor het verlenen van service wanneer het gaat om alarmsystemen.

Alarmsysteem plaatsen

Wanneer moet ik een alarm laten installeren?

Bij aankoop van een nieuw voertuig adviseren wij direct een alarmsysteem uit klasse 1 (start onderbreking) aan te schaffen. Deze zitten sinds 1998 standaard is op alle in Europa geproduceerde voertuigen (dus ook op alle IVECO en Fiat voertuigen). U kunt alarmen uit andere klassen bij ons in de werkplaats laten inbouwen, dit kunnen wij al doen tijdens het klaarmaken van uw auto. Zo is alles al geïnstalleerd wanneer u de auto in ontvangst neemt. Het installeren van een alarm in een auto waar u al een tijdje mee rijdt is natuurlijk ook mogelijk. Afhankelijk van het type voertuig is de inbouwtijd al snel 4 tot 6 uur of langer. Voor informatie en het maken van een afspraak kunt u terecht bij een van onze werkplaatsen of via het formulier onderaan deze pagina.

Wat kost een alarmsysteem voor mijn bedrijfswagen?

De prijs van een alarmsysteem verschilt per klasse alarm en het soort voertuig. Bestelt u het alarm direct bij aankoop van een nieuwe Fiat Professional of IVECO bedrijfswagen, is dit doorgaans goedkoper dan achteraf laten inbouwen. Af fabriek kan alleen een alarm in klasse 1 geleverd worden, overige alarmen kunnen wij voor aflevering van uw nieuwe bedrijfswagen zelf voor u inbouwen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Wilt u het alarmsysteem in uw huidige auto laten inbouwen, houdt dan rekening met zo’n 900 euro. Dit is de gemiddelde prijs voor de meest gangbare SCM gekeurde alarmen incl. installatie (klasse 2). Kiest u voor een hogere klasse met meer beveiliging, betaalt u hier doorgaans ook meer voor. Handig om te weten; achteraf ingebouwde alarmsystemen kunnen – indien gewenst – ook weer worden overgeplaatst naar uw volgende bedrijfswagen. Echter, over het algemeen werkt een hoogwaardig (en gecertificeerd) alarmsysteem waarde verhogend bij verkoop of inruil.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende klassen.

  • Klasse startonderbreker (voorheen klasse 1)
  • Klasse alarmsysteem (voorheen klasse 2)
  • Klasse alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)
  • Klasse voortuigvolgsysteem (voorheen klasse 4 & 5)
  • Klasse terugvindsysteem (klasse TV01)

Wilt u weten wat uw gewenst alarmsysteem en het inbouwen ervan kost voor uw bedrijfswagen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze vestigingen of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Neem contact op

 

Alarmsysteem onderhoud

Waarom is onderhoud aan het alarmsysteem belangrijk?

Om te zorgen dat uw alarmsysteem naar behoren blijft functioneren, adviseren wij u om jaarlijks een controle van het systeem te laten uitvoeren. Ook uw verzekering vraagt vaak om een aantoonbare,  jaarlijks keuring van het alarmsysteem. Uw SCM keuringscertificaat kan verlopen, op dat  moment is er geen dekking meer tegen diefstal- en/of inbraakschade. Periodieke keuring en certificering is dus belangrijk. IVECO Schouten helpt u graag verder met deze werkzaamheden.

Maak nu een afspraak

 

Wanneer moet ik mijn alarmsysteem laten keuren en hercertificeren?

Afhankelijk van het soort voertuig dient uw alarmsysteem binnen een bepaalde periode opnieuw gekeurd te worden. Voor zware voertuigen ( >3500 kg) moet de eerste keuring binnen 1 jaar na uitgifte van het SCM certificaat plaatsvinden, voor lichte bedrijfswagens en personenwagens ( ≤3500 kg) geldt dat zij binnen 3 jaar het alarmsysteem voor het eerst opnieuw moeten laten keuren. Hierna dient het beveiligingssysteem elk jaar gekeurd te worden. De keuring dient door een SCM erkend bedrijf te worden gedaan. IVECO Schouten is erkend partner van SCM en kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren.

Weet u niet zeker of u nog een geldig certificaat heeft of wanneer uw certificaat verloopt? U kunt dit gemakkelijk zelf controleren via de website van Kiwa.

Wat kost een keuring voor een alarmsysteem?

De keuring voor uw alarminstallatie kost bij IVECO Schouten € 35,-. Deze prijs is exclusief eventuele reparaties. Goed om te weten; bij een goed resultaat ontvangt u geen nieuw certificaat, maar een ‘Bewijs van Certificering’. Dit is het bewijs dat het beveiligingssysteem is gekeurd en naar behoren functioneert.

Direct een afspraak maken

  • Wij gaan te allen tijde discreet met uw persoonlijke gegevens om. U kunt hierover meer lezen in ons privacybeleid.
  • Deze website wordt beveiligd met reCAPTCHA. De Google privacy policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.