Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Fiat Professional presenteert de nieuwe Fiat Scudo!2 november 2021

Fiat Professional kondigt de Fiat Ulysse minivan en de lichte/middelgrote bedrijfswagen Fiat Professional Scudo aan. Deze nieuwe generatie voertuigen worden geproduceerd in de historische Noord Franse Stellantis-fabriek in Hordain. De nieuwe Fiat Professional Scudo en Fiat Ulysse kunnen vanaf begin 2022 besteld worden.

Nieuwe Fiat Scudo & Ulysse

De twee nieuwe modellen zullen verkrijgbaar zijn als ICE (Internal Combustion Engine) en als 100% elektrische (Battery Electric Vehicle) versie. Specifiek zullen de interne verbrandingsmotoren diesel-aangedreven zijn, gecombineerd met handmatige of automatische versnellingsbak. De Scudo zal leverbaar zijn in vier configuraties: Van, Combi, Crewcab en Platform Cabine.

Als resultaat van de historische joint venture in 1978 tussen de toenmalige Fiat- en PSA-groepen, werd in 1992 de fabriek geopend. Nu wordt het complex opnieuw de ‘bakermat’ de twee nieuwe Fiat- en Fiat Professional-modellen. Voor Fiat betekent dit een terugkeer naar de Franse fabriek waar enkele van haar succesvolle modellen werden gemaakt. Tussen 1994 en 2002 werd daar Fiat’s MPV, de Ulysse geproduceerd en van 1996 tot 2016 de Fiat Scudo bedrijfswagen.

Geïnspireerd door het succes van hun voorgangers, zullen de twee nieuwe modellen de namen Fiat Ulysse en Fiat Professional Scudo dragen. Ze zullen een boost geven aan het assortiment van de in Turijn gebaseerde merken en dienen als een emissievrije oplossing voor grote gezinnen, de markt voor recreatieve voertuigen, vervoer met chauffeur, professionals en “outfitters”.

De nieuwe generatie Fiat’s is een antwoord op de transitie naar emissievrije mobiliteit. En vooral op het toenemende gebruik van lichte bedrijfsvoertuigen in stedelijke gebieden, mede door de groeiende vraag naar online bezorgdiensten. Evenzo zullen de personenvervoerversies gezinnen in staat stellen te genieten van een ‘groene’ actieve levensstijl, profiterend van innovatieve techniek, comfort en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

De nieuwe Fiat Professional Scudo en Fiat Ulysse kunnen vanaf begin 2022 besteld worden. 

Nieuwe Fiat Scudo